Openingszin blijft lastig? Voortaan niet meer. Gebruik géén geforceerd grappige openingszinnen. En ook geen clichézin als: “Kom je hier vaker?” Versieren werkt zo niet. Wat is dan wèl een goede openingszin? Lees hier ‘de beste openingszinnen’ en leer vrouwen aanspreken met meer succes...

”De beste openingszinnen...”

Kan jij het aantal vrouwen dat je ontmoet hebt op één hand tellen? Of erger nog: valt er NIETS te tellen? Slecht nieuws: geen ontmoetingen resulteert in NUL succes. Het is tijd om daar verandering in te brengen.

"Openingszin! Victor, geef me een openingszin!"

Ondanks dat ik op deze website, op mijn weblog Aantrekkingskracht.com en in de E-cursus duidelijk maak dat de openingszin er WEINIG toe doet, ontvang ik vele e-mails met de vraag of ik een openingszin kan geven.

Mannen die vragen om een openingszin hebben oogkleppen. Gevolg: ze hebben GROTE moeite met contact leggen.

Openingszin onbelangrijk, ontspanning belangrijk

Heb je Will Smith als ‘dating doctor’ gezien in de film comedy Hitch? Hij spreekt vrouwen aan met vlotte babbeltjes waar zelfs Brugman U tegen zou zeggen. Je krijgt bijna het idee dat snelle praatjes een vereiste zijn.

Te veel mannen denken dat ze zo glad als een aal moeten zijn; zij breken zich het hoofd over de ‘juiste’ openingszin en blijven daardoor passief!

Ik zeg je: in wezen is de openingszin niet zo belangrijk als wordt beweerd. Een simpele vraag of opmerking die op dat moment opkomt, is meer dan voldoende.

Maar als je je druk maakt om de ‘juiste openingszin’ zal je vaak met je mond vol tanden staan…

Je hoeft haar NIET te ‘betoveren’ met mooie woorden. Veel belangrijker is je Verovermentaliteit. Zolang je je NIET druk maakt over de vraag of je nu wel of niet in de smaak valt, zal je ontspannen zijn. Je zult de creativiteit hebben om haar een vraag te stellen of om een opmerking te maken.

Aanspreken te spannend!

Zolang je moeite hebt om met deze spanning om te gaan zal het aanspreken moeilijk blijven. Maar ik zal je helpen. In les 1 van de E-cursus geef ik een opdracht die ervoor zorgt dat je je BEWUST wordt van de aanspreekmogelijkheden. Het is de eerste stap om de beruchte passiviteit te elimineren! De tweede stap is jezelf laten wennen aan het leggen van contact.

Vier super openingszinnen

“Hoi”, “Hey”, “Hallo”, “Dag”

Juist, het zijn de bekende begroetingen. Ik wil dat je ze de komende tijd VEEL gaat gebruiken.

Wen jezelf eerst aan het begroeten van mensen die aan het werk zijn. De serveerster in een restaurant, de balie medewerker van de bank, de groenteman, de krantenjongen, etc.

Ga vandaag nog een boodschap doen in een supermarkt of winkelstraat en begroet IEDEREEN die daar aan het werk is.

Pas als je dit goed afgaat, zet je de oefening voort door VREEMDE VROUWEN te groeten. Ik weet dat het heel spannend kan zijn als je dit nog nooit hebt gedaan. Gelukkig hoef je niet meteen in het diepe te springen.

Begin met een klein stapje vooruit:

Neem je voor om per dag slechts één vreemde vrouw te groeten.

Wordt de spanning je teveel? Haal eens diep adem en herinner jezelf eraan dat de groet een teken is van vriendelijkheid. Er kan je in wezen NIETS gebeuren!

Je loopt op straat en je ziet een vrouw lopen: “Hoi!”

Ze hoeft niet per se aantrekkelijk te zijn. Het maakt niet uit of ze in gezelschap is van haar vriendinnen. En groet haar OOK als ze haar geluiddempende groene oorwarmers op heeft. Voor mijn part loopt ze telefonerend aan de andere kant van de straat en SCHREEUW je haar gedag.

Wees gerust, meer dan begroeten hoef je (voorlopig) niet te doen. Na de groet loop je door zonder verder met haar te praten; je hebt met succes je opdracht volbracht!

Het effect van gewenning

Na verloop van tijd vergroot je het aantal begroetingen naar drie per dag, vijf per dag, zeven, tien, enzovoorts!

Het is een kwestie van jezelf eraan laten wennen. Want als je eenmaal gewend bent aan het groeten, dan gebeurt er iets bijzonders. JIJ zult de baas zijn over je zenuwen in plaats van andersom! Weg kopzorgen over een ‘openingszin’, weg verlammende zenuwen. Dan vind je de ontspanning die nodig is om ter plekke een vraag of opmerking te bedenken.

Wil je meer weten over het Veroveren van vrouwen? Schrijf je dan in voor de gratis 7-delige E-cursus. Aansluitend ontvang je ook de gratis VrouwVeroveren nieuwsbrieven boordevol praktische tips, adviezen en antwoorden op vragen van cursisten..

Je privacy wordt gerespecteerd! Dus vul je voornaam en geldig e-mailadres in. Klik daarna op: ‘Schrijf me nu gratis in”.

Schrijf je GRATIS in voor de E-cursus!

Vul je voornaam in:

Vul je E-mailadres in:

 

 

 

 

 

Hier meer over versieren.

 


Privacy staat zeer hoog in ons vaandel. Lees het complete privacybeleid hier. 2009© NeBe Internetuitgeverij. Alle rechten voorbehouden. Door inschrijving ga je akkoord met de disclaimer. Door je naam en e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met het ontvangen van de gratis E-cursus en nieuwsbrieven. Je moet minimaal 16 jaar zijn voor de inschrijving.